Vijesti
Sport
Sablić ponudio ostavku, Upravni odbor Širokog Brijega pružio punu podršku treneru
24.04.2018. 12:00
Izvor: Klix.ba
Sablić ponudio ostavku, Upravni odbor Širokog Brijega pružio punu podršku treneru
Šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Goran Sablić stavio je svoj mandat na raspolaganje nakon poraza Širokog Brijega 0:2 od Sarajeva u derbiju 6. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH.
Upravni odbor NK Široki Brijeg analizirao je trenutnu situaciju na sjednici održanoj u ponedjeljak navečer i, između ostalog, razmatrao ponuđeni Sablićev mandat.

Zaključeno je kako trener Sablić uživa maksimalno povjerenje Uprave i da četiri kola prije kraja prvenstvene prvenstva, bez obzira na određene slabosti ekipe, nema razloga za bilo kakve drastične rezove pa tako ni za promjenom trenera.

Naime, Široki Brijeg još uvijek čvrsto drži treće mjesto, ima dva boda više u odnosu na najozbiljnijeg konkurenta i sudbinu u svojim rukama te je pred ostvarenjem primarnog cilja – još jednog plasmana u evropska takmičenja, zaključio je Upravni odbor NK Široki Brijeg, saopćila je zvanična stranica kluba.

Nakon 28 odigranih utakmica u Premijer ligi, Široki Brijeg se nalazi na trećoj poziciji sa 49 osvojenih bodova, dva više od Sarajeva koje je na četvrtom mjestu i deset manje od drugoplasiranog Željezničara.