Vijesti
Sport
Može li Krupa do senzacije protiv Željezničara u revanšu finala Kupa BiH
09.05.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Može li Krupa do senzacije protiv Željezničara u revanšu finala Kupa BiH
Krupa na domaćem terenu u revanšu finala Kupa Bosne i Hercegovine traži senzaciju i svoj prvi trofej, dok Željezničar traga za svojim prvim trofejom nakon pet godina. Plavi su mnogo bliži tituli pošto su u prvom meču slavili rezultatom 2:0, a revanš meč počinje danas u 17:00 sati na stadionu Krupe.
U prvoj utakmici finala Željo je slavio uz sigurnih 2:0, a golove su postigli Zajmović i Graovac. Plavi na trofej Kupa čekaju od 2012. godine, a računajući i ligu, posljednji trofej osvojili su 2013. godine kada su osvojili titulu prvaka BiH.
Za Krupu je sam plasman u finale bio ogroman uspjeh, najveći u historiji kluba koji je prošle sezone debitirao u Premijer ligi. Za titulu ekipa Krupe treba senzaciju.
Proteklog vikenda Željezničar je poražen u gostima od Radnika u Bijeljini (1:0), čime je izgubio sve šanse za osvjanje titule u Premijer ligi pa je titulu odbranio Zrinjski. Krupa je za vikend pretrpjela domaći poraz od Sarajeva (3:2).
Revanš meč finala Kupa BiH je mnogo važan za Sarajevo i Široki Brijeg, dva kluba koja se bore za treće mjesto u ligi. Tu je, dva kola prije kraja, Sarajevo u prednosti od jednog boda i zauzima treće mjesto. Finale Kupa je važno za ove timove jer u slučaju da Željezničar osvoji titulu, tada će i četvrtoplasirani tim tabele Premijer lige putovati u kvalifikacije za Evropsku ligu, dok bi u slučaju da Krupa osvoji trofej, četvrtoplasirani tim Premijer lige ostao bez plasmana u Evropu.
Trener Krupe Slobodan Starčević smatra da prednost nije nedostižna te vjeruje da njegov tim može osvojiti trofej.
“I nakon prve utakmice u Sarajevu sam rekao da žalimo za neispunjenom željom da postignemo gol kako bi nam rezultat bio pogodniji za uzvratnu utakmicu. Kaže se da je rezultat 2:0 nezgodan za stizanje, ali ja smatram da nije previše. Uz drugačiji pristup igri nego na Grbavici možda je i dohvatljiv. Mi imamo neke kadrovske probleme, povrijeđen je Fajić, kartonirani su Dujaković i Aleksić, ali smatram da u historijskoj utakmici Krupe nikome ko izađe na teren neće manjkati motiva da protiv favorizovane ekipe Željezničara da svoj maksimum i približi nas peharu Kupa BiH”, izjavio je Starčević.
Šef struke Željezničara Admir Adžem kazao je da njegov tim ima dobar rezultat, ali i da ekipa mora ozbiljno shvatiti utakmicu.
"Očekuje nas revanš susret u Krupi na Vrbasu. Prvo poluvrijeme smo riješili u svoju korist 2:0 i sigurno da je to ono što smo željeli, pobjeda bez primljenih pogodaka. Ipak, nije još ništa gotovo, Krupa je pokazala da je kvalitetna ekipa pogotovo na domaćem terenu s umjetnom podlogom. Dat ćemo svoj maksimum da ostvarimo rezultat koji će nam donijeti trofej Kupa BiH na Grbavicu", rekao je Adžem.
Utakmica je na rasporedu danas od 17:00 sati na stadionu u Krupi na Vrbasu uz direktan prijenos na Areni Sport.