Vijesti
Sport
Husejinović, Altiparmakovski i Novaković napuštaju FK Sarajevo
24.05.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Husejinović, Altiparmakovski i Novaković napuštaju FK Sarajevo
FK Sarajevo neće produžiti ugovor sa Sašom Novakovićem, Saidom Husejinovićem i Marjanom Altiparmakovskim, saznaje Klix.ba.
Ovaj trojac ima važeći ugovor s klubom do 30. juna 2018. godine, a nakon prozivke bit će slobodni da potraže novi tim u kojem će igrati naredne sezone.
Saša Novaković u Sarajevo je došao iz rumunskog Voluntarija 2016. godine, a od tada je za Bordo klub odigrao 50 utakmica na kojima je postigao tri pogotka.
Said Husejinović također je 2016. godine stigao u Sarajevo kao veliko pojačanje iz zagrebačkog Dinama, ali je za dvije godine uspio odigrati samo 22 utakmice u kojima se četiri puta upisao u listu strijelaca. Husejinović je dugo vremena imao velikih problema sa povredom, više puta se pokušavao vratiti na teren i u staru, prepoznatljivu formu, ali njegov drugi boravak na Koševu znatno je lošiji od onog prvog u kojem je zaludio sve navijače Bordo tima.
Makedonac Marjan Altiparmakovski u Sarajevo je stigao tokom zimskog prelaznog roka, a nakon što klub nije uspio osigurati potpis bivšeg napadač Radnika Marka Obradovića. U klub je došao kao igrač koji je ranije sarađivao s kapitenom Velkoskim, ali nije opravdao ulogu pojačanja i definitivno je samo još jedan u nizu promašaja koji je dobio priliku obući Bordo dres.
Pored ova tri igrača, klub će napustiti i Elvis Sarić kojem je bilo ponuđeno produženje ugovora, ali je on zbog želje za inostranim angažmanom odbio potpisati novi ugovor.
FK Sarajevo će prozivku za narednu sezonu obaviti 16. juna kada će početi spremanje za utakmice evropske lige i narednu sezonu Premijer lige BiH.