Vijesti
Sport
Ženska fudbalska reprezentacija BiH poražena od Velsa
08.06.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Ženska fudbalska reprezentacija BiH poražena od Velsa
"A" reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su večeras u Swanseau od Velsa sa 0:1 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.
Prvu šansu imao je bh. tim. Pokušaj glavom imala je Milena Nikolić u 15' nakon ubačaja Aide Hadžić, ali su odbrambene igračice Velsa uspjele da izbace loptu u polje.

Merjema Medić je u 23' šutirala sa distance, a Laura O'Sullivan je odbranila taj pokušaj.

Velšanke su imale dobru priliku u 40' kada je Kayleigh Green nakon centaršuta Rhiannon Roberts glavom sa pet metara bila neprecizna.

Jessica Fishlock je u posljednjoj minuti prvog poluvremena prošla pored svojih čuvarki i ušla u kazneni prostor bh. tima i neometana šutirala sa desetak metara, ali je Envera Hasanbegović odlično intervenisala.

Domaći tim je krenuo ofanzivnije u drugom poluvremenu, a veliku šansu su propustili u 55'. Melisa Hasanbegović napravila prekršaj u kaznenom prostoru nad Helen Ward koja je i izvela jedanaesterac, ali je Envera Hasanbegović na golu bh. tima bila na visini zadatka.

Velšanke su do prednosti došle u 62' kada se u gužvi u šesnaestercu naših reprezentativki najbolje snašla Kayleigh Green i iskosa sa lijeve strane šutirala u bliži ugao gola E. Hasanbegović za 1:0.

Dobru priliku Vels je propustio i u 86' kada je bh. golmanica još jednom dobro intervenisala nakon pokušaja glavom Rhiannon Roberts sa svega pet metara. To je bila i posljednja prilika na susretu.

Vels-Bosna i Hercegovina 1:0 (0:0)