Vijesti
Sport
Musemić: Atalanta je favorit, ali ćemo se boriti i imamo pravo da se nadamo
01.08.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Musemić: Atalanta je favorit, ali ćemo se boriti i imamo pravo da se nadamo
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije povodom druge utakmice 2. pretkola Evropske lige koju Bordo ekipa igra u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase protiv talijanske Atalante. Novinarima su se obratili trener Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.
"Atalanta je favorit i dalje, imamo rezultat i pravo da se nadamo. Motiva nam ne nedostaje, a koletiv, pamet, koncentracija i disciplina će pobijediti. Svakom možemo postići pogodak, a pitanje je koliko brzo ispraviti greške kad ih napravimo", izjavio je Musemić.
O protivniku je bespotrebno trošiti riječi, radi se o ekipi koja nastupa u talijanskoj Seriji A, jednoj od najboljih liga svijeta.
"Atalanta ima kvalitetnu ekipu, opasne napadače, ali se nećemo predavati, Borit ćemo se, imat ćemo veliku podršku navijača s tribina. To je dobro, ali može biti i opasno, jer igrači moraju znati da su na terenu, trebaju znati šta trebaju raditi i ne smiju iskakati iz koncepcije igre. Ako pojedinac 'iskoči', to će nam biti problem", rekao je trener FK Sarajevo.
On je najavio i opreznu igru, a promjena u sastavu neće biti.
"Bilo bi suludo napasti Atalantu, igrat ćemo oprezno. Trebaju nam mirnoća i kolektiv na utakmici, niko ne smije iskočiti iz toga, jer igrači u svakom trenutku moraju znati da su na terenu. Vjerovatno neće biti promjena u sastavu, čisto sumnjam", kazao je Musemić.
Kapiten Krste Velkoski s uzbuđenjem i vjerom u uspjeh dočekuje uzvratnu utakmicu.
"Imamo kvalitet, pokazali smo ga u Italiji. Nakon 2:0 se nismo predali, nego smo pokazali da možemo igrati protiv svakoga. Neće biti lako, motiva neće nedostajati i jedva čekamo utakmicu", poručio je Velkoski.
Sarajevo i Atalanta se sastaju u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase, a utakmica počinje u 20:15 sati.