Vijesti
Sport
Odović pred meč s Krupom: Otkako sam ja trener pristup je drugačiji i odgovornost je veća
24.08.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Odović pred meč s Krupom: Otkako sam ja trener pristup je drugačiji i odgovornost je veća
Trener Željezničara Milomir Odvodić kazao je na konferenciji za medije pred meč protiv Krupe u okviru 7. kola Premijer lige BiH da su Plavi favoriti, da ne trebaju bježati od te uloge te da njegovi igrači moraju popraviti igru u nekim segmentima.
Odović je istakao da očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu, pohvalio je ekipu Krupe, ali je ipak naglasio da je sve do igrača Željezničara i da, ako budu na pravom nivou, pobjeda neće izostati.
"Očekuje nas još jedna utakmica u kojoj bi Željezničar trebao popravljati neke stvari, da budemo dovoljno dobri i da uz dobru igru ostvarimo dobar rezultat. Po inerciji, kada si trener u ovom klubu, svaka utakmica je važna i uvijek se ide na pobjedu. Moram izraziti i poštovanje prema ekipi Krupe koja je u posljednjih nekoliko godina pokazala da je ozbiljan klub i da imaju dobre igrače, neke sam čak želio i dovesti ovdje u prošlom mandatu. Sve je do nas, nadam se da ćemo uz jedan dobar pristup ostvariti zadovoljavajući rezultat, a to je pobjeda", kazao je Odović.
Također je rekao da njegova ekipa može i mora igrati puno bolje i da je potrebno vrijeme da u potpunosti upiju njegove zamisli i ideje.
"Otkako sam ja trener stvari se se okrenule. Pristup je drugačiji, odgovornost je veća, zahtjevnije je za igrače. Bez obzira na individualni kvalitet, svaki pogodak smo postigli iz akcija, uvijek je to nekoliko dodavanja i igrači moraju voditi računa o tome. Moramo u kontinuitetu više igrati, događa se da iznesemo loptu, ali to nije cilj, već samo pretpostavka da vezna linija dođe u napad i kreiramo šanse. Želim da period dobre igre traje duže, da igrači znaju zašto drže loptu i zašto insistiram na nekim stvarima, a nakon toga, to će postati način igre i način razmišljanja", dodao je Odović.
Defanzivac Plavih Matej Rodin kazao je da Željezničar prihvata ulogu favorita te da će se tako i ponašati.
"Očekuje nas jedna teška utakmica. Krupa će biti dodatno motivisana našim terenom i atmosferom koja će vladati. Sigurno je da moramo ući maksimalno angažovani u utakmicu, mi igramo na našem terenu i pred našim navijačima, svakako smo favoriti i tako ćemo se ponašati", istakao je Rodin.
Rodin:
Rodin: "Igramo na našem terenu i pred našim navijačima, favoriti smo i tako ćemo se ponašati"
Na pitanje da li se pribojava Elvira Koljića koji je prvi strijelac lige, Rodin je rekao da nema razloga za to.
"Zabio je dosta pogodaka na početku prvenstva, ali mislim da se ni ja, ni ostatak ekipe ne trebamo bojati Koljića niti bilo kojeg drugog igrača", kazao je Rodin.
Nakon toga Odović je potvrdio da je u svom prošlom mandatu želio dovesti Koljića u Željezničar te da je on bio prvi na spisku igrača koje želi vidjeti u plavom dresu.
Meč između Željezničara i Krupe igra se u nedjelju od 20 sati na stadionu Grbavica.