Vijesti
Sport
Pjanić za Klix.ba: Juventus je moja porodica, uopšte nije bilo dileme o ostanku u Torinu
28.08.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Pjanić za Klix.ba: Juventus je moja porodica, uopšte nije bilo dileme o ostanku u Torinu
Miralem Pjanić iza sebe ima jednu od najuspješnijih sedmica u svojoj bogatoj karijeri. Nakon što je produžio ugovor s Juventusom, samo nekoliko dana kasnije postigao je majstorski gol u pobjedi Stare dame protiv Lazija.
Bh. reprezentativac je tako na najbolji način opravdao povjerenje čelnika italijanskog prvaka, koji su s Pjanićem potpisali ugovor do 2023. godine te ga ujedno svrstali među najplaćenije igrače u Seriji A.
Popularni Mire bio je velika želja brojnih evropskih velikana ovog ljeta kao što su Manchester City, PSG, Chelsea ili Real Madrid, ali na kraju je ipak odlučio ostati u redovima Juventusa, o čemu je govorio za portal Klix.ba.
Nadamo se osvajanju Lige prvaka
"Juventus je moja porodica i u Torinu se lijepo osjećam tako da uopšte nije bilo dileme o produženju ugovora", rekao nam je Pjanić na početku razgovora.
Ekipa Massimiliana Allegrija dobro je krenula u novu sezonu, a dodatni razlog za optimizam Juventusovih navijača je dolazak portugalske zvijezde Cristiana Ronalda. Ambicije u vezi s osvajanjem Lige prvaka u Torinu odavno nisu bile veće.
"Svake godine su ciljevi osvajanje trofeja. Odbranili smo naslov prvaka u Italiji i osvojili Kup Italije prošle sezone i tim smo bili zadovoljni. I Liga prvaka je velika želja kluba i nas igrača te se nadamo da ćemo ove sezone osvojiti to elitno evropsko takmičenje", poručio je naš veznjak.
Nakon što je u prvom kolu Serije A uz dosta problema savladao Chievo u gostima Juventus je u drugom kolu ostvario sigurnu pobjedu protiv Lazija, a naš Pjanić je majstorskim golom najavio još jednu dobru sezonu.
"Bitno je da ekipa igra dobro, ali sam i sretan zbog gola koji sam postigao protiv Lazija. Što se tiče ličnih ambicija, moram istaći da sebi uvijek postavljam visoke ciljeve. Želja mi je da svake sezone moji nastupi na terenu budu na višem nivou nego ranije", kategoričan je Pjanić koji se osvrnuo i na izmjenu u drugom poluvremenu prvog Juventusovog domaćeg meča u Seriji A.
"Osjetio sam bol u mišiću, zbog čega sam tražio izmjenu od trenera Allegrija. Međutim, nije ništa strašno i bit ću na raspolaganju ekipi za naredno kolo u Seriji A te bh. selektoru Robertu Prosinečkom za utakmice reprezentacije", dodao je.
Nema lakih protivnika
Naša nogometna selekcija sredinom septembra igra prve dvije utakmice Lige nacija. U prvom kolu gostujemo Sjevernoj Irskoj, a onda nas tri dana kasnije očekuje duel s Austrijom u Zenici.
"Danas nema lakih protivnika. Moramo biti na nivou i dati sve od sebe da dođemo do željenog cilja. Bio bih zadovoljan da u obje utakmice upišemo pobjede, ali idemo utakmicu po utakmicu. Nadam se da ćemo obradovati naš narod i sve navijače Bosne i Hercegovine", rekao nam je Pjanić za kraj razgovora.
Od forme i izdanja "mozga" naše ekipe u sredini terena dosta toga će zavisiti u dvobojima Lige nacija, a nastavak Pjanićevih sjajnih partija iz prošlih sezona ulijeva samopouzdanje selektoru Prosinečkom i bh. navijačima.