Vijesti
Sport
Zmajevi otputovali u Sjevernu Irsku, Prosinečki poručio: Želimo dobar rezultat
06.09.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Zmajevi otputovali u Sjevernu Irsku, Prosinečki poručio: Želimo dobar rezultat
Nogometna reprezentacija BiH danas je otputovala u Belfast, glavni grad Sjeverne Irske, gdje će u subotu odigrati meč prvog kola Lige nacija. Selektor Robert Prosinečki poručio je da u ekipi vlada odlična atmosfera i da su svi igrači motivisani i željni igre.
Prosinečki je rekao da je trenutna zdravstvena situacija puno bolja nego prije tri ili četiri dana i da je medicinski tim osoposobio Nastića i Ćivića koji će konkurisati za meč.
"Ja sam nagovijestio da ćemo sve vidjeti kad dođu. Medicinski tim je oporavio Nastića i Ćivića, Todorović je također s nama jer zbog žutih kartona pauzira meč s mladom reprezentacijim i konkurisat će za meč u Belfastu. Dobili smo tri odbrambena igrača, što nas veseli jer smo bili u deficitu zbog povreda Bičakčića i Vranješa i sigurno je situacija puno bolja", kazao je Prosinečki.
Selektor BiH je rekao da je svaka utakmica za BiH važna i da je atmosfera u ekipi sjajna. Dodao je kako naš tim neće odustati od posjeda lopte, te da je Sjeverna Irska ekipa koja je izuzetno opasna iz prekida.
"Nama je svaka utakmica važna. U Irsku idemo motivisani, imamo dobru atmosferu u ekipi i svi igrači žele dobar rezultat. Sjeverna Irska je ekipa koja kući igra veoma dobro, agresivno i imaju odličnu podršku s tribina. Već šest godina igraju zajedno, tako da su jedna iskusna i dobra reprezentacija. Mi težimo posjedu lopte i kroz pas igru želimo doći do gola, a oni su sjajni na korneru, autu i svim prekidima pa ćemo na to pripaziti i večeras ćemo još to uigravati", kazao je Prosinečki.
Selektor je rekao da će mu sigurno pomoći iskustvo iz perioda dok je bio selektor Azerbejdžana s obzirom na to da je igrao protiv Sjeverne Irske, ali da bez obzira na to naš tim treba biti fokusiran isključivo na sebe.
"Sigurno će mi pomoći iskustvo iz Azerbejdžana, jedan se igrač promijenio, a u posljednje dvije godine su izgubili samo dvije utakmice. Radi se o ekipi koja je bila na Evropskom prvenstvu, malo im je nedostajalo da odu i na Svjetsko prvenstvo, ali mislim da se s njima može igrati, jer mi imamo kvalitet i želimo se bazirati samo na sebe", kazao je za kraj Prosinečki.
Nogometna reprezentacija BiH danas će u Belfastu odraditi trening od 17:30 sati, a službeni trening pred utakmicu je u petak od 14:00 sati.