Vijesti
Sport
Džumhur nazadovao za jednu poziciju, veliki napredak Đokovića
10.09.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Džumhur nazadovao za jednu poziciju, veliki napredak Đokovića
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur izgubio je jedno mjesto na svjetskoj ATP listi i sada je 28. igrač svijeta.
Mirza Bašić je napredovao s 81. na 79. poziciju, a veliki napredak zabilježio je Tomislav Brkić, koji je sa 264. napredovao na 240. poziciju.
Srbijanski teniser Novak Đoković, nakon pobjede na Grand Slam turniru US Open, napredovao je sa šestog na treće mjesto liste.
Argentinac Juan Martin Del Potro, kojeg je Đoković savladao u finalu UP Opena, sada je četvrti igrač svijeta. Jedno mjesto izgubio je i njemački teniser Aleksandar Zverev koji je na novoj listi peti.
Po jednu poziciju od šestog do osmog mjesta dobili su redom Hrvat Marin Ćilić, Bugar Grigor Dimitrov i Austrijanac Dominic Thiem, a Južnoafrikanac Kevin Anderson izgubio je četiri pozicije i sada je deveti.
U konkurenciju deset najboljih ponovo je ušao Amerikanac John Isner, a na tom mjestu zamijenio je Belgijanca Davida Goffina koji je ispao na 11. mjesto.
Na prvom mjestu i dalje je neprikosnoven Španac Rafael Nadal s velikom bodovnom prednošću u odnosu na drugoplasiranog Švicarca Rogera Federera.