Vijesti
Sport
Dinamo ne odustaje od Ajdina Hasića, odlučili tužiti porodicu
06.12.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Dinamo ne odustaje od Ajdina Hasića, odlučili tužiti porodicu
Zagrebački Dinamo je danas saopćio kako su zbog zaštite interesa kluba dali punomoć advokatima da se podnese krivična prijava protiv porodice Hasić iz razloga postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prevare i krivotvorenja.
"Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava Dinama. O ishodu spomenutih prijava javnost će biti pravrovremeno obaviještena službenim Dinamovim komunikacijskim kanalima", saopćeno je iz zagrebačkog kluba.
Očito se u Dinamu još uvijek ne mire sa činjenicom da su na izuzetno naivan način ostali bez bh. juniorskog reprezentativca Ajdina Hasića.
Podsjetimo, s Maksimira su još ranije saopćili kako su Hasićevi roditelji prevarili Dinamo, jer su navodno dobili dva ugovora, onaj o raskidu i novi o produženju. Međutim, na kraju je potpisan samo onaj o raskidu, čime je Ajdin postao slobodan igrač.
Hasića već neko vrijeme prate velikani poput Reala i Barcelone pa i ne čudi što je iznenadni odlazak izazvao veliki potres u Dinamu.