Vijesti
Sport
Shanghai SIPG želi dovesti Edina Džeku i dati mu godišnju platu od 10 miliona eura
16.01.2019. 12:00
Izvor: klix.ba
Shanghai SIPG želi dovesti Edina Džeku i dati mu godišnju platu od 10 miliona eura
Talijanski mediji najavljuju da bi na adresu Rome u narednim danima mogla doći unosna ponuda iz Kine za bh. napadača Edina Džeku i da bi on mogao napustiti Rim.
Kapiten reprezentacije BiH sretan je u Rimu, što je dokazao prošle zime kada je odbio Chelsea i odlučio ostati u Romi, a s Vučicom je u nastavku sezone stigao do historijskog polufinala Lige prvaka gdje su ispali od Liverpoola.
Priče u vezi s odlaskom Džeke iz Rome nakon toga su utihnule, ali posljednjih dana ta tema je opet postala aktuelna. Za razliku od prošle godine, ovaj put interes dolazi iz daleke Kine, odnosno iz kluba Shanghai SIPG koji sigurno neće štedjeti novac da dovede jednog od najboljih napadača svijeta.
Prve informacije s Apenina govore da bi ovaj klub na adresu Rome mogao poslati ponudu tešku 20 miliona eura, a da bi Džeko, ukoliko pristane na transfer u Kinu, zarađivao blizu deset miliona eura godišnje.
Pored Džeke, Shanghai SIPG je pokazao interes za Mesuta Ozila, ali će teško dovesti Nijemca koji je prošle godine potpisao novi višegodišnji ugovor s Arsenalom i nedavno je njegov agent izjavio da je sretan u Londonu, kao i da svoju budućnost vidi isključivo u dresu Topnika. Ozil je, s druge strane, trenutno u nemilosti trenera Unaija Emeryja koji ga u posljednje vrijeme uopće ne poziva na utakmice.
Džeko je nedavno izabran za najboljeg igrača Rome u 2018. godini u anketi koja je obavljena na Twitteru, a nedavno se priključio ekipi nakon povrede koju je doživio početkom decembra.