Vijesti
Sport
Ćiro Blažević: U Prosinečkom vidim sebe, ali ja bih drugačije uradio s Vranješom
12.03.2019. 12:00
Izvor: klix.ba
Ćiro Blažević: U Prosinečkom vidim sebe, ali ja bih drugačije uradio s Vranješom
Miroslav Ćiro Blažević, poznatiji kao trener svih trenera, i u 84. godini plijeni pažnju na zagrebačkim ulicama. U to smo se mogli uvjeriti i sami prilikom razgovora s nogometnim velikanom nakon utakmice Evropske lige između Dinama i Benfice.
Mnogobrojni prolaznici, kako mlađi tako i oni stariji, prilazili su da pozdrave bivšeg hrvatskog i bh. selektora, a legendi ovog regiona nije bilo teško i kada bi ga zamolili za poneku fotografiju.
Bio je zadovoljan uspjehom Dinama, a za portal Klix.ba izdvojio je vrijeme kako bismo razgovarali o brojnim nogometnim aktuelnostima.
"Dinamo je pokazao da je prava ekipa. Pobjeda protiv Benfice je dokaz kako rezultati iz ove sezone nisu slučajni. E sad, da li su oni spremni i u revanšu pokazati da pripadaju ovoj najvećoj smotri, ostaje nam da vidimo. Dinamo je već nadmašio svoje postojeće kapacitete i obradovao navijače te napravio nogometno čudo. Moram istaći da ekipa Dinama nije komponovana od afirmiranih igrača, već od igrača koji još traže svoje mjesto pod suncem. To je još jedan dodatni motiv, jer sam vidio veliki broj puta kada slabija ekipa pobijedi jaču. Rezultat mora doći kada si odlučan, a ekipa igra fanatično. Mislim da je Dinamo to pokazao i onda je bilo za očekivati da će nam priuštiti radost", počinje razgovor popularni Ćiro.