Vijesti
Sport
Razija Mujanović i zvanično je postala članica FIBA Odbora za žensku košarku.
26.06.2019. 12:00
Izvor: vijesti.ba
Razija Mujanović i zvanično je postala članica FIBA Odbora za žensku košarku.
Našu legendarnu košarkašicu, koja je od 2017. i članica FIBA kuće slavnih, na ovu funkciju predložio je Košarkaški savez na čelu sa predsjednikom Mirzom Teletovićem, koji je istakao kako je to bila jedina logična odluka.
„Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Ženski odbor za košarku. Razino iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će ona predstavljati Bosnu i Hercegovinu“, kazao je Mirza Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura nažalost nije prošla.
Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na Starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.
„Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i predsjednika Mirze Teletovića, primljena sam FIBA-nu Komsiju za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas Bosne i Hercegovine u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i sekretaru Čolanu, te svima vama koji ste vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavate“, kazala je Razija Mujanović, koja već neko vrijeme obnaša funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u KSBiH.