Vijesti
Sport
Trener Igokee otvorio dušu: Moji igrači su grupa razmaženih derišta, samo ih interesuje novac
02.12.2019. 20:00
Izvor: Klix.ba
Trener Igokee otvorio dušu: Moji igrači su grupa razmaženih derišta, samo ih interesuje novac
Trener Igokee Dragan Bajić danas je poslije poraza od Mege u derbiju začelja ABA lige (69:72) odlučio otvoriti dušu i reći šta iskreno misli o svojim igračima.
Podsjetimo, tokom priprema pred početak sezone trener Igokee Aleksandar Trifunović pretrpio je srčani udar, te je ekipu preuzeo njegov pomoćnik Marko Barać.
Barać je u prva četiri kola ABA lige upisao isti broj poraza, te je uprava kluba iz Aleksandrovca odlučila na mjesto trenera postaviti Dragana Bajića sa kojim su ostvarili najveće uspjehe u historiji kluba.
No, i pod Bajićevim vodstvom bh. predstavnik u ABA ligi se nije proslavio, te je nakon današnjeg poraza na skoru 1-8 i zauzima posljednje mjesto na tabeli.
Bajić je nakon današnjeg meča rekao kako je mjesec dana šutio, ali da je morao konačno progovoriti šta misli o igračima.
"Ovo je grupa razmaženih derišta. Uljuljkali su se. Imaju hrane i dobrih para i samo ih to zanima. Šutio sam mjesec dana, ali sada više neću. Što se tiče njihove profesionalnosti i odnosa prema igri, toga nema nigdje. Morao sam na ovaj način da im priđem jer se klub nalazi u teškoj situaciji. Evidentno je da do njih ništa ne dopire, ne poštuju drugarski pristup, njih samo interesuje novac. Neodgovorni su i mogu da kažem da u svojoj karijeri nisam radio sa ovakvim igračima", rekao je Bajić.
Kako stvari stoje, uskoro se očekuju i rezovi u igračkom kadru, te neki od igrača više neće biti članovi ekipe iz Aleksandrovca.