Vijesti
Sport
Čelnici NS BiH danas zasjedaju: Kako će se birati novi selektor Zmajeva
12.12.2019. 12:00
Izvor: Klix.ba
Čelnici NS BiH danas zasjedaju: Kako će se birati novi selektor Zmajeva
Nogometni savez BiH danas će od 14:30 sati održati redovnu sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj će, između ostalog, razgovarati i o novom selektoru Zmajeva.
Čelnici NS BiH odlučili su se zahvaliti Robertu Prosinečkom nakon kraja neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima su Zmajevi završili na četvrtom mjestu iza Italije, Finske i Grčke, pa naš tim za plaman na Euro 2020. godine treba dvije pobjede u baražu Lige nacija.
Očekuje se da će na sjednici Izvršnog odbora NS BiH biti dostavljen i uži izbor jednog ili nekoliko kandidata koje će predložiti komisija za izbor selektora, a kako je Klix.ba i ranije pisao, glavni kandidat za klupu Zmajeva je legendarni Duško Bajević. Također, bit će utvrđeni kriteriji za izbor novog selektora.
Čelnici NS BiH danas će i zvanično završiti saradnju s Robertom Prosinečkim s obzirom na to da je odluka o prekidu saradnje postignuta nakon razmjene mailova čelnika saveza.
Na sjednici će također biti govora i o radu saveza u protekloj godini, kao i o planiranju aktivnosti u 2020. godini u kojoj naš tim može izboriti historijski plasman na Evropsko prvenstvo.
Novog selektora očekuje tri mjeseca priprema za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a pri tome neće igrati nijedan prijateljski susret. U polufinalu baraža prvo ćemo ugostiti Sjevernu Irsku, a na domaćem terenu bismo igrali i eventualnu finalnu utakmicu protiv pobjednika meča između Irske i Slovačke.