Vijesti
Sport
Bournemouth blokirao transfer Begoviću i otvorio put Šehiću za Englesku
05.01.2020. 20:00
Izvor: Kilx.ba
Bournemouth blokirao transfer Begoviću i otvorio put Šehiću za Englesku
Asmiru Begoviću je onemogućen prelazak u bilo koji klub koji je Bournemouthu rival u borbi za opstanak u Premiershipu, javljaju engleski mediji.
Aston Villa i West Ham su dovođeni u vezu s posudbom bh. golmana jer oba kluba traže hitno osiguranje za mjesta među stativama.
Međutim, kako je njegov klub na dnu tabele, Bournemouthov menadžer Eddie Howe neće dozvoliti 31-godišnjem Begoviću da potpiše za bilo koji rivalski klub u Premiershipu, piše Daily Star.
Begović, koji se vratio u klub nakon posudbe u azerbejdžanskom Qarabagu, spreman je odustati i od svoje plate (110.000 funti sedmično) kako bi napustio Vitality stadion.
"To sam učinio da bih igrao za Qarabag i učinio bih to ponovo. Ali to ne mogu odlučiti samo igrači. Klubovi moraju pomoći", rekao je bivši golman Chelseaja i Stokea. U međuvremenu, Howejev stav o Begoviću mogao bi dovesti trenutno prvog golmana reprezentacije BiH Ibrahima Šehića (31) u Englesku, pišu isti izvori.
Šehiću u junu ističe ugovor s turskim Erzurumsporom, a Villa i West Ham su svjesni da bi ga u ovom prijelaznom roku mogli dovesti za samo 1,5 milion funti.
Podsjetimo, Villin golman Tom Heaton je već završio sezonu zbog povrede ligamenata koljena na utakmici protiv Burnleya, dok novi West Hamov menadžer David Moyes također traži golmana nakon što se prvi izbor Lukasz Fabinaski tek nedavno vratio treninzima nakon povrede.