Vijesti
Sport
Futsal liga BiH: Mostar i Centar ZAMM upisali remije, Salines preuzeo vrh tabele
17.02.2020. 20:00
Izvor: Kilx.ba
Futsal liga BiH: Mostar i Centar ZAMM upisali remije, Salines preuzeo vrh tabele
Sezona u Futsal Premijer ligi BiH stigla je do 12. kola, koje je odigrano tokom vikenda, a ekipa Salinesa preuzela je vrh tabele.
Pregled 12. kola počet ćemo utakmicom igranom u Gornjem Vakufu između MNK Sloga i MNK Kaskada. Ovaj meč ponudio je fantastičan futsal, uz nevjerovatan povratak domaćeg tima, koji je uspio preokrenuti zaostatak 3:0 na poluvremenu i pretvoriti ga u pobjedu 6:5.
Već u 5. minuti, Buljubašić dovodi goste u vodstvo 1:0, a isti igrač minutu poslije postiže i drugi pogodak za svoj tim i Kaskadi donosi duplu prednost.
U 7. minuti, bilo je već 0:3, a ovog puta mrežu Delića pogodio je Husejnović, da bi u sljedećem napadu domaći uspjeli smanjiti na 1:3, uz pogodak Milanovića, koji je ušao s klupe.
Nakon burnih osam minuta i četiri pogotka, uslijedilo je kratkotrajno zatišje, a onda nastavak golijade. Naime, u 12. minuti mrežu Alibegovića pogađa sjajni Zukan, čime je najavio preokret svog tima.
Početni šok nakon tri brzo primljena pogotka, Sloga je uspjela anulirati već u 15. minuti, kada mrežu gostiju za poravnanje na 3:3 pogađa Latić, a već minutu poslije uslijedio je i potpuni preokret i to u režiji Sabahudina Petaka, koji postiže pogodak za 4:3.
Bio je to ujedno i rezultat prvog dijela, u kojem je viđeno sedam pogodaka i odličan futsal.
U nastavku se na novi gol čekalo sve do 33. minute, kada se u listu strijelaca ponovo upusuje Zukan, a isti igrač u 38. minuti kompletira svoj hat-trick i pogađa za 6:3.
Ipak, gosti uspijevaju doći do daha, te u 38. minuti Buljubašić također postiže svoj treći gol, a konačnih 6:5 postavlja Isanović u zadnjoj minuti susreta, čime je Sloga preskočila Kaskadu na tabeli i sada se nalazi na petom mjestu, s tri boda prednosti u odnosu na goste iz Gračanice. Uoči duela u Popovom polju, Tuzlaci su pozivali na oprez, s obzirom na to da je ekipa Belog Anđela u Tuzli osvojila bod, te da je igrom na višak uspjela iznenaditi i Mostar SG, protiv kojeg je također osvojila bod.
Međutim, od prve minute na terenu je postojao samo jedan tim – FC Salines, koji je do kraja prvog poluvremena vodio s čak 6:0.
Golijadu je otvorio pogotkom već u 1. minuti Srđan Ivanković, a nastavili su je Nikola Matijević i ponovo Ivanković, koji već u 5. minuti odvodi Salines do vodstva 3:0.
U 11. minuti Nermin Kahvedžić postiže pogodak za 0:4, a minutu poslije u listu strijelaca upisuje se i Džombić.
Gol za šest pogodaka prednosti na poluvremenu postigao je golman gostiju Darko Milovanović, a zanimljivo je da oba sastava vole igru s viškom u polju.
Nastavak susreta počinje novim pogotkom u mreži domaćeg tima, a ovog puta strijelac je bio Avdić, da bi domaći tim napokon uspio postići jedan gol i to preko Miljkovića, a odmah zatim i preko Novakovića.
To je samo dodatno naljutilo goste, koji prebacuju u brzinu više i postižu još pet pogodaka i to u svega četiri minute.
Džombić se upisuje u listu strijelaca za 8:2, a zatim Kahvedžić postiže drugi pogodak na susretu, a onda mrežu domaćih pogađa i Šešelj.
U 36. minuti, gol za goste postiže ponovo Avdić, a u 37. minuti u listu strijelaca upisuje se i mladi Ognjen Blagojević za konačnih 12:2 i prvo mjesto Salinesa na tabeli, nakon 12 odigranih utakmica.