Vesti
Politika
Bole je lik iz radničke klase
30.01.2007. 10:00
Izvor: Blic
Bole je lik iz radničke klase
Boris Milivojević igra u filmu „Crni Gruja i kamen mudrosti“
Glumca Borisa Milivojevića ljubitelji filma ponovo će videti u ulozi Boleta u ostvarenju „Crni Gruja i kamen mudrosti“, koji je urađen po istoimenoj seriji. Osim uloge Boleta, ovaj glumac se odnedavno našao u ulozi voditelja kulinarske emisije „Ručak na lepe oči“. Milivojević je završio i snimanje filma „Četvrti čovek“, sprema i novu autorsku emisiju i okuplja bend „Sport i reinkarnacija“. O svemu ovome Boris Milivojević priča za „Blic“.

- Uloga Boleta mi je došla kao kec na jedanaest. Moji baka i deka, tatini roditelji, žive u jednom malom mestu pored Topole i ja sam se još kao mali igrao s tim dijalektom. Voleo sam taj govor i sada ga volim. Tako da sam bez problema savladao tekst. Ali i Boleta. On je u suštini jedan lik koji prezentuje radničku klasu u Srbiji. Zbog toga mi je prirastao srcu još više - priča Boris.

Koja scena u filmu vam je najsmešnija?
- Ne znam, jer nisam još pogledao film. Ne znam kako je sve to izmontirano. Ali, tokom snimanja najviše me je zasmejavao Nikola Kojo (smeh). On se tokom snimanja konstantno šalio i sa tekstom i sa scenama. Ne znam da li će to ući u film, ne verujem. Ali, bilo bi dobro. Pa, pola filma je nastalo našom imrpovizacijom. Recimo... mi smo ti koji smo uneli toki-voki, miks pult za di-džeja...

Koji deo snimanja vam je bio najteži?
- Ma, najteža su mi ona čekanja i sedenja između scena. To mi je mnogo smorilo. Zbog nestručne ekipe, koja ne zna organizaciju, neke scene koje mogu veoma brzo da se snime snimane su i po čitav jedan dan. Što se tiče moje uloge, zadovoljan sam i ništa mi nije bilo teško na snimanju, ali što se tiče organizacije... E, to mi je teško palo. Neprofesionalnost je nešto što ne volim.

Serija je bila veoma gledana. Šta mislite kako će proći film?
- U najgorem slučaju, film će proći isto kao i serija. Ne znam. Ja sam zadovoljan onim delovima u kojima sam ja.

Šta mislite da bi se desilo da stvarno imamo taj kamen mudrosti?
- Ooo, pa sve bi bilo onako kako treba da bude. Mudrost nosi dve strane. Kao i u filmu. Ako udariš mnogo, ne valja, ako udariš malo, opet ne valja. Eh, kada bismo imali kamen... možda bi nam bilo dobro, ali opet možda i ne bi. Ne znam.

Osim uloge Boleta, nedavno ste se našli i u ulozi kuvara u emisiji „Ručak na lepe oči“.
- Jeste. Imao sam jednog profi kuvara koji mi je objašnjavao kako se šta pravi. Recimo, objasnio mi je kako se pravi bešamel sos i ostale đakonije, tako da sam se uz njegovu pomoć brzo snašao.

Koliko vremena inače provodite pored šporeta?
- Možda dva puta nedeljno. Kuvam svojim roditeljima i devojci. Najbolje spremam čorbe i sataraš, mada sada znam da skuvam sve i svašta. Kažu mi da sam postao fenomenalan u kuvanju! Inače, najviše volim sireve i sva moguća jela u koja idu sirevi.

Da li ćete raditi u još nekoj emisiji?
- Spremam svoju autorsku emisiju. U njoj se radi o jednoj TV stanici koju je Nebojši Glogovcu, Nikoli Đuričku, Marinku Madžgalju i meni deda ostavio u amanet, a mi je vodimo kako mi hoćemo.

Završili ste i snimanje filma „Četvrti čovek“.
- To jedan izvrstan film koji deluje kao krimi priča, ali u stvari je drama. Nikola Kojo glumi majora koji se budi u bolnici i ima amneziju. Polako se budi i u sećanje mu dolaze strašne slike koje proživeo u ratu. Ja igram jednog mafijaša biznismena koji gaji svinje. Ima preko 500 svinja i takmiči se za najbolju šunku. Ovih dana će film biti gotov.

Recite nam za kraj razgovora šta mislite o poziciji glumaca u Srbiji?
- Nezavidna pozicija. Od sto glumaca koji završe akademiju, samo dva će imati posla. Ostalih devet i osam može da se slika. Konkurencija je velika, što je i dobro i loše. Mislim da je za glumce najgore to što nema dobrih uslova za rad.

Premijera 1. februara

Novo filmsko ostvarenje Marka Marinkovića „Crni Gruja i kamen mudrosti“ premijerno će biti prikazano, 1. februara, u Centru „Sava“ u Beogradu. Glavne uloge tumače Nikola Kojo, Nenad Jezdić, Marinko Madžgalj, Boris Milivojević... Radnja ovog filma, proizašla iz istoimene TV serije, vrti se oko kamena mudrosti - ko u taj kamen udari glavom, postaje mudar! I dok turska imperija sprema odgovor na srpski ustanak, od najveće važnosti je povući pravi potez. Mudar potez. Uz pomoć vračare Karađorđe (Nikola Kojo) saznaje za kamen mudrosti i unajmljuje svog rođaka Crnog Gruju (Nenada Jezdića) da mu pronađe kamen. I tako Gruja, sa svojim pomoćnicima Čeda Veljom i Boletom (Marinko Madžgalj i Boris Milivojević) kreće u potragu...