Vesti
Politika
Šarović neće biti Vučićev naslednik
16.09.2008. 20:00
Izvor: Mondo
Šarović neće biti Vučićev naslednik
Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Beogradu Nemanja Šarović izjavio je u utorak da on sigurno neće biti novi sekretar SRS i da za tu funkciju ima više kandidata.
"Odluku o tome ko će biti novi generalni sekretar SRS doneće Centralna otadžbinska uprava u skladu sa Statutom stranke", rekao je Šarović je novinarima u Skupštini grada Beograda.
Šarović će na mestu šefa odborničke grupe u Skupštini grada Beograda zameniti Aleksandra Vučića, koji je u ponedeljak podneo ostavke na sve stranačke funkcije.
Šarović do sada nije bio odbornik u gradskom parlamentu.
Na pitanje novinara da li je neko iz odborničke grupe SRS podržao Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, Šarović je odgovorio da je odbornički klub ostao apsolutno jedinstven, kao i čitav beogradski odbor SRS.
"Beogradski odbor je jedinstven u podršci Vojislavu Šešelju i dosadašnjoj politici SRS", rekao je Šarović.
Za ostavku Vučića, Šarović je rekao da je to njegov lični čin, a da će vreme pokazati da li je to bio ispravan potez.
Prema njegovim rečima, SRS će u narednom periodu pokazati novo lice, "mlade, pametne ljude i obrazovane stručnjake koji do sada nisu imali puno prostora, a koji će dati pun doprinos u radu".
Šarović je najavio da će SRS tražiti direktne televizijske prenose sednica beogradskog parlamenta.
Gradonačlenik Beograda Dragan Đilas izjavio je da bi bilo dobro za Srbiju i Beograd kada bi njegov protivnik iz predizborne trke ostao politički aktivan "jer je potrebna jaka opozicija".
"Treba imati čoveka koji se razume u posao, koji radi, a on (Vučić) je odličan", rekao je Đilas novinarima u Skupštini grada Beograda i dodao da je Vučić "veliki politički protivnik".
Đilas je rekao da veruje da će u nekom trenutku Vučić promeniti svoju odluku i "da ćemo nastaviti da u svojoj političkoj borbi pokušamo da od Beograda napravimo što više".