Vesti
Politika
LDP: Pokrenuti strukturne reforme
17.08.2011. 20:00
Izvor: B92
LDP: Pokrenuti strukturne reforme
Beograd -- Buduća vlada mora odmah da krene sa strukturnim reformama, a ne samo sa kozmetičkim promenama, rekao je Vladimir Kravčuk, član Izvršnog odbora LDP-a.
"Bez njih nema uspeha ni u odbrani i ublažavanju posledica novog talasa ekonomske krize", rekao je on.
Kravčuk je rekao da ne možemo stalno koristiti krizu kao opravdanje i da dogovor koji treba da se sprovodi u ekonomiji treba napisati i objasniti na jednostavan način i dosledno sprovoditi.
"Moramo promeniti strukturu naše privrede i opredeliti se za tri stvari, a to su razvoj infrastrukture, razvoj poljoprivrede, razvoj energetike", kazao je Vladimir Kravčuk.
“U proteklom periodu puno stvari je bilo dogovoreno, ali na kraju, nažalost, nikad ne dobijemo izveštaj šta je urađeno po pojedinim pitanjima. Nikada u Skupštini Srbije nije razmatrano šta se na kraju desilo, kakvi su rezultati, da li su ostvareni planovi koji su zacrtani“, rekao je Kravčuk, kao i da je pre svega nužno okrenuti se strukturalnim promenama čitavog društva i da to moraju biti ozbiljniji zahvati nego što se do sada radilo.
Vladimir Kravčuk je novi član Izvršnog odbora Liberalnodemokratske partije. U svojoj karijeri radio je u Vladi Ante Markovića, krajem devedesetih godina bio je član opozicione Vlade za Beograd zadužen za finansije, a sada je predsednik Slovenačkog poslovnog kluba u Beogradu, koji okuplja više od 150 slovenačkih, kao i brojne srpske kompanije.