Vesti
Politika
Dejanović: Očekujem Predlog deklaracije o KiM
11.11.2011. 20:00
Izvor: S Media
Dejanović: Očekujem Predlog deklaracije o KiM
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović očekuje da će Vlada Srbije u toku dana dostaviti parlamentu Predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji. Sednica najverovatnije u ponedeljak.
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović izjavila je danas da očekuje da će Vlada Srbije u toku dana dostaviti parlamentu Predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji, ali da će, ako se to ne dogodi, najverovatnije za ponedeljak zakazati sednicu na kojoj će se razmatrati vladin izveštaj o aktivnostima na stabilizovanju situacije u pokrajini.
"Očekujem da u toku dana Vlada Srbije uputi parlamentu Predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji", rekla je Ðukić Dejanović.
Predsednik Srbije Boris Tadić ranije je izjavio da je uveren da je moguće postići saglasnost o tekstu deklaracije o Kosovu, jer će tim dokumentom biti uvaženi, kako je rekao, i interes da se reši kriza na Kosovu i Metohiji i da se, kroz proces evrointegracija, poveća kapacitet države u odbrani državnih i nacionalnih interesa u toj pokrajini.