Vesti
Politika
Krivična prijava protiv Borka Stefanovića
18.11.2011. 12:00
Izvor: novi magazin
Krivična prijava protiv Borka Stefanovića
Predstavnici Srba sa severa Kosova podneće danas krivičnu prijavu protiv šefa pregovaračkog tima Srbije u dijalogu s Prištinom Borislava Stefanovića.
Oni su u četvrtak posle razgovora sa Stefanovićem najavili da će podneti prijavu jer je on, kako navode, sklapao dogovore protivne zakonima Srbije i interesima srpskog naroda.

"Borislava Stefanovića obavestili smo da za nas sporazum o matičnim knjigama nije zakonit i da će zajednica srpskih opština sa Kosova i Metohije podneti krivičnu prijavu protiv njega, kao šefa pregovaračkog tima", rekao je u četvrtak predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

On smatra da je sporazum o matičnim knjigama na štetu srpskog naroda i protivan zakonima Srbije a kao dokaz za tu tvrdnju navodi i da sedam od 21 ministra u Vladi Srbiji, koji su prisustvovali sednici na kojoj se o tome raspravljalo, nije dalo podršku tom sporazumu.

Pantić je preneo stav kosovskih Srba da neće učestvovati u sprovođenju sporazuma koji eventualno budu postignuti u Briselu.

"Ne prihvatamo prisustvo bilo kakvih carinika na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak. Na to nas obavezuju stavovi i odluke naših skupština i to je predočeno Stefanoviću", naveo je Pantić.