Vesti
Politika
Dačić: Rešenje ili izbori
18.11.2011. 20:00
Izvor: RTS
Dačić: Rešenje ili izbori
SPS nije izvor sukoba u vladajućoj koaliciji, rekao je lider socijalista Ivica Dačić i pozvao partnere iz koalicije "Za evropsku Srbiju" da reše svoje probleme ili raspišu izbore.
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da SPS nije izvor sukoba u vladajućoj koaliciji i pozvao partnere iz koalicije "Za evropsku Srbiju" da reše svoje probleme ili da raspišu izbore, prenosi Beta.
"Neka svi iskreno kažu da li hoće da ostanu u Vladi i da Vlada završi mandat do kraja. Ako nećemo, onda da se izljubimo i svako na svoju stranu i želim im puno sreće u njihovim međusobnim ljubavima", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije.
"Što se tiče SPS-a, nemamo razloga da ostajemo u takvoj koaliciji, ako oni sami između sebe ne mogu da se dogovore", naglasio je Dačić.
Dačić je istakao da SPS "nema nikakve veze sa Srpskim pokretom obnove koji je član koalicije okupljene oko Demokratske stranke i njenog predsednika Borisa Tadića".
"SPO nas ne interesuje, niti imamo isto biračko telo. Nemamo nikakve veze sa njima", rekao je Dačić.
"Šta ima mi da se raspravljamo sa njima? Neka se raspravljaju sa Tadićem, sa njim su bili na listi. Svi znaju da se mi ne volimo sa njima, ali to nije bila prepreka da se formira Vlada, jer kada su u pitanju nacionalni i državni interesi valjda ne polazimo od toga ko koga voli. Naše simpatije i antipatije su zajedničke", dodao je on.
„Siguran sam da mnogima od njih odgovara da verbalno napadaju SPS, a da sa njim sarađuju u Vladi. Ja sam iskusan političar i to je luksuz koji oni sebi mogu da dozvole, a ja ne mogu", poručio je predsednik SPS-a.
„Nisu zadovoljni vlašću, 'ajmo na izbore. Pa ćemo da vidimo da li će biti zadovoljni rezultatima posle izbora. SPS-u, prema istraživanjima javnog mnjenja, izbori sigurno odgovaraju, a mi ih ne tražimo. Traže ih oni kojima ne odgovaraju, verovatno zato da izbora ne bude", smatra lider socijalista.
Dačić je poručio da Srbija ima važnijih poslova od izbora, a to su sticanje statusa kandidata za EU i rešavanje spornih pitanja na Kosovu.