Vesti
Politika
Problem je što u Srbiji nemamo premijera
23.11.2011. 12:00
Izvor: Blic
Problem je što u Srbiji nemamo premijera
Premijeru zameram samo jednu stvar - to što nije bio premijer. Najveći problem poslednje vlade je što nije imala premijera, kaže u intervjuu za novi broj NIN-a Mlađan Dinkić, lider URS.
- Predložio sam Tadiću da ga smeni i kandiduje energičnu, hrabru i organizovaniju osobu iz DS. To se nije dogodilo i mislim da je sada ta vlada prošlost - kaže Dinkić koji je ispričao i da „Vuka Jeremića niko ozbiljan neće da primi“.
- Jeremića u Evropi niko ozbiljan ne želi da primi, niti da ga sasluša. Izgubio je kredibilitet kod najuticajnijih zemalja sveta. Ima prijatelje među nesvrstanima, ali bojim se, oni ne mogu rešiti pitanje Kosova pozitivno za Srbe - ispričao je Dinkić.
Lider URS juče je pred pedesetak privrednika predstavio svoju ekonomsku platformu - izmena Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV), manje birokratije, ukidanje takse zanatlijama, davanje povoljnijih kredita malim preduzećima...
- Moguće je napraviti restrukturiranje u budžetu kojim bi se omogućio novi način obračuna PDV-a. To vam odgovorno tvrdim jer sam ja pisac zakona o PDV-u - rekao je Dinkić.
- Sadašnja situacija je katastrofalna. Samo taksu za isticanje firme na godišnjem nivou plaćam 280.000 dinara. To je deset odsto mog prometa, ne zarade, i onda vam je jasno koliko je ogroman taj iznos - požalio se Slobodan Milošević, vlasnik agencije za promet nekretnina.
Da privredi gori pod nogama smatra i preduzetnik Rade Pavlović.
- Krajnje je vreme da se nešto uradi, ako ne pokušamo, neće nas biti - zabrinuto poručuje Pavlović, koji kaže da država umesto da pomaže, dodatno otežava poslovanje.