Vesti
Politika
Tadić danas u Briselu sa Van Rompejom
25.11.2011. 12:00
Izvor: Blic
Tadić danas u Briselu sa Van Rompejom
BEOGRAD- Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Srbije.
Posle sastanka biće izdato saopštenje. Tadić će u Briselu učestvovati i na konvenciji Partije evropskih socijalista (PES), u svojstvu lidera Demokratske stranke, koja je pridruženi član te političke grupacije.
Konvencija PES, koja okuplja evropske socijalističke, socijaldemokratske i laburističke partije, održava se danas i sutra, dok je u četvrtak održan sastanak Predsedništva i Saveta PES.
PES čine socijalističke, socijaldemokratske i laburističke stranke prevashodno iz zemalja Evropske unije, ali i iz drugih evropskih zemalja.
Sve članice PES su istovremeno i članice Socijalističke internacionale.
Od stranaka zemalja zapadnog Balkana u PES su kao pridružene članice Socijaldemokratska partija BiH, Socijaldemokratska partija Hrvatske, Demokratska partija socijalista Crne Gore i Socijaldemokratska partija Crne Gore, kao i Socijademokratski savez Makedonije, a punopravne članice su rumunska Socijaldemokratska stranka, Bugarske socijaldemokrate i grčki PASOK.