Vesti
Politika
Kfor se povukao sa barikade Dudin Krš
25.11.2011. 20:00
Izvor: S Media
Kfor se povukao sa barikade Dudin Krš
Vojnici Kfora povukli su se sat i po posle ponoći sa barikade u Dudinom Kršu kod Zvečana. Srbi su ovu barikadu noćas dodatno ojačali novim količinama šljunka. Eksplozija u severnom delu Mitrovice.
Vojnici Kfora povukli su se sat i po posle ponoći sa barikade u Dudinom Kršu kod Zvečana, koju su pokušali kasno sinoć da uklone.
Srbi su ovu barikadu noćas dodatno ojačali novim količinama šljunka koji je istovaren u Dudinom Kršu.
Kfor se oko 1.30 sati povukao u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, a Srbi su nastavili da utvrduju barikadu tako što bagerom istovaraju šljunak na mostu kod Dudinog Krša gde se nalazi barikada.
Kamioni sa šljunkom su tokom večeri nakon sto je Kfor započeo akciju na još nekoliko lokacija na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić kod Dudinog Krša istovarili šljunak.
Kfor je, pošto su Srbi krenuli da istovaraju nove količine šljunka i prave nove barikade, upotrebio suzavac da bi rasterao građane. Jedan deo njih je imao i gas maske koje je koristio pošto je kfor upotrebio suzavac. Ekipe hitne pomoći su na licu mesta pomagale građanima koji su se našli pod dejstvom suzavca.
Oko 12.30 sati u ovom području čula se pucnjava iz vatrenog oružja, ali se ne zna ko je koristio oružje i svetleće metke koji su ispaljeni u neposrednoj blizini građana koji su se nalazili na tom putu.
Oko dva sata iza ponoću ostao je samo manji broj građana na barikadi kod Dudinog Krša, dok su se ostali razišli.
Pored magistralnog puta koji iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice vodi ka Zvečanu ostala je bodljikava žica koju su kasno sinoć vojnici Kfora koristili.

Eksplozija u severnom delu Mitrovice
U snažnoj eksploziji u jedan sat iza ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice niko nije povređen, ali su oštećena dva putnička automobila.
Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da u eksploziji nije bilo povređenih, a da je materijalna šteta pričinjena na dva automobila.
Eksplozija se dogodila u blizini Ekonomskog fakulteta kod naselja Tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Policija je izašla na lice mesta i obavlja uviđaj.
"Za sada, nemamo motiv ni osumnjičene za ovaj bombaški napad", rekao je Hoti i dodao da je najverovatnije aktivirana ručna bomba.
Eksplozija je uznemirila građane koji žive u ovom delu Kosovske Mitrovice.