Vesti
Politika
Čović: Laži i insinuacije
15.12.2011. 20:00
Izvor: S Media
Čović: Laži i insinuacije
Nebojša Čović negira da ima bilo kakve veze sa ubistvom premijera Zorana Đinđića. On optužuje advokata Srđu Popovića za laži i insinuacije.
Nekadašnji potpredsednik u Vladi Zorana Djindjića Nebojša Čović negirao je danas navode iz krivične prijave koju su protiv njega i Velimira Ilića podnele majka i sestra Zorana Djindjića, u kojoj njih dvojicu optužuju za umešanost u ubistvo premijera.
Čović je za Radio Slobodna Evropa izjavio da advokat porodice Djindjić Srdja Popović iznosi "laži, neistine i insinuacije" i poručio da stoji na raspolaganju državnim organima i svima koji žele da obave razgovor sa njim.
"To ne ističem prvi put, već osam-devet godina. Ja verujem u ovu državu i njene pravosudne organe i ne dozvoljavam da se vredja moja porodica", rekao je Čović.
U prijavi, koju je u ime majke i sestre ubijenog premijera podneo
advokat Srdja Popović, navodi se da su oba političara kriva za "neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak".
Srdja Popović je 2010. godine takodje u ime majke i sestre ubijenog premijera Srbije, podneo krivičnu prijavu i protiv bivšeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice i načelnika Vojno bezbednosne agencije Ace Tomića zbog pobune "Crvenih beretki", koja je "bila politički uvod u atentat što je kasnije gurnuto pod tepih".
Premijer Zoran Djindjić ubijen je 12. marta 2003. godine.