Vesti
Politika
SNS bi ponudila mesto ministra policije mađarskoj zajednici
27.12.2011. 20:00
Izvor: Blic
SNS bi ponudila mesto ministra policije mađarskoj zajednici
Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da će SNS, ukoliko bude u mogućnosti, mesto ministra unutrašnjih poslova ponuditi madjarskoj nacionalnoj zajednici.
Nikolić je u izjavi za TV Vojvodinu rekao da je u parlamentu Saveta Evrope u Strazburu "kao ličnu neprijatnost doživeo da nacionalnu mađarsku zajednicu štite predstavnici manjina drugih država".
"Ja bih čista srca, jer nemam koga da krijem u svetu kriminala, to mesto poverio onome za koga politički predstavnici mađarske nacionalne zajednice kažu da bi bio sposoban da ga obavlja", rekao je Nikolić i dodao da će to biti jedan od predloga SNS nakon izbora.
Prema njegovim rečima, samo tako bi se mogli uveriti da li je policija okrenuta protiv nekog naroda, zašto pripadnici mađarske nacionalne zajednice ne žele u njene redove i da li postoje organizovani progoni ne samo te nego i drugih nacionalnih zajednica.
Nikolić je rekao i da stranke koje zastupaju interese nacionalnih manjina moraju učestvovati u formiranju Vlade Srbije, ma kako da se izbori završe.