Vesti
Politika
Bogdanović: Referendum nije u interesu države
04.01.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Bogdanović: Referendum nije u interesu države
Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio da eventualno održavanje referenduma na severu Kosova nije u državnom interesu i da može dodatno iskomplikovati situaciju u ovom delu pokrajine.
Bogdanović je u izjavi Tanjugu rekao da se boji da ovakvim potezima građani sa severa Kosova ulaze u sukob sa svojom državom, jer interes države nije da se u ovom trenutku održi takva vrsta referenduma.
“Ako unapred znate rezultat i odgovor na postavljeno pitanje, onda mislim da ne treba trošiti vreme i gubiti energiju na referendum.
Ovakvi potezi mogu izazvati reakciju međunarodne zajednice i Albanaca,” upozorio je Bogdanović.
"Da bilo ko želi kosovske institucije mi ovde krajem jula prošle godine ne bi postavili barikade i tako sprečaavali Prištinu da instalira svoje institucije", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju.
On je ocenio da je očito da je organizovanje referenduma interesi nekih političkih partija iz Beograda koje po sistemu što gore to bolje, još više žele da iskoplikuju situaciju u zemlji.

Bogdanović je osvrćući se na neučešće odbornika Demokratske stranke na današnjoj sednici u Leposaviću rekao da “odbornici DS ne žele da učestvuju politikanstvu, u nečijoj igri koja je zamišljenja da još više pogorša situaciju”.
“Naš stav je jasan mi će mo se mirnim putem kroz dijalog boriti za naše interese širom Kosova i Metohije…
Dijalogom rešavati sva sporna pitanja, to je ono za šta se zalaže Vlada Srbije a samim tim i DS ovde na Kosovu I Metohiji,”- rekao je Bogdanović.