Vesti
Politika
Nikolić smatra da je precrtavanje listića besmisleno
10.01.2012. 20:00
Izvor: Blic
Nikolić smatra da je precrtavanje listića besmisleno
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ocenio je danas kao besmislenu inicijativu da građani precrtaju glasački listić na predstojećim parlamentarnim izborima.
"Ta inicijativa treba da bude zaustavljena jer sprečava ljude u osnovnom pravu: da biraju i da budu birani. S druge strane svako ima pravo da uradi sa svojim listićem šta hoće", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu odgovarajući na to pitanje.
"Šta ako nekoliko glasova odluči ko će da pobedi, a čovek sedi kod kuće i čupa kosu: 'Zašto ja nisam izašao, moji bi pobedili?' ", upitao je Nikolić.
Predsednik SNS smatra da su tu inicijativu pokrenuli razočarani birači Demokratske stranke.
Zamoljen da prokomentariše rezultat jedne od anketa po kojoj samo 20 odsto građana zna za koga će glasati i sigurno će izaći na izbore, Nikolić je rekao da to nije tačno, već da će na izbore izaći 65 do 70 odsto građana.
"Mi sada imamo 35 odsto birača koji će da glasaju za nas", rekao je Nikolić.
Dodao je da ga ne zabrinjava rezultat istraživanja, već se priprema da preuzme vlast i nema vremena da razmišlja o slabljenju Demokratske stranke.
Upitan da li je obavešten o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja pritvorenim u Hagu, Nikolić je odgovorio da nije, i da nema kontakt sa Srpskom radikalnom strankom ciji je Šešelj predsednik.