Vesti
Politika
Makoli može u Srbiju samo kao građanin
12.01.2012. 20:00
Izvor: S Media
Makoli može u Srbiju samo kao građanin
Ibrahim Makoli može da uđe u Srbiju samo kao običan građanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da svako sa Kosova može da dodje u Srbiju kao običan građanin a ne kao ministar i to je definisano dogovorom delegacija Prištine i Beograda u Briselu.
"MUP nije obavešten da je postignut dogovor da kosovski političari dolaze u Srbiju radi obavljanja svojih političkih funkcija. Svako može da dodje kao običan građanin, ne kao ministar takozvani za dijasporu", rekao je Dačić.
On je podsetio da je MUP Srbije shodno rezultatima dijaloga u Briselu definisao uslove pod kojim osoba sa dokumentima sa Kosova može da prelazi administrativnu liniju i granicu Srbije prema drugim zemljama Evrope.
"MUP će poštovati sve dogovore ali ovakav dogovor nije postignut", naveo je Dačić ističući da kosovski ministar za dijasporu Ibrahim Makoli kome danas nije bilo dozvoljeno da predje preko prelaza Končulj, na osnovu dogovora, može da dodje kao običan gradjanin.
Makoli je danas u Bujanovcu trebalo da se sastane s predsednicima opština Bujanovac i Preševo Šaipom Kamberijem i Ragmijem Mustafom, kao i s predsednikom albanskog Nacionalnog saveta Galipom Bećirijem.
Kako je naveo Dačić, opština Bujanovac nema ovlašćenja da poziva "takozvane ministre" država koje nisu priznate.