Vesti
Politika
Izvestilac Parlamentarne skupštine SE u Beogradu o izveštaju o Kosovu
19.01.2012. 12:00
Izvor: Blic
Izvestilac Parlamentarne skupštine SE u Beogradu o izveštaju o Kosovu
Izvestilac Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Bjorn fon Sidov razgovaraće danas sa srpskim parlamentarcima u okviru pripreme izveštaja o situaciji na Kosovu i Metohiji.
Sidov će u Skupštini Srbije razgovarati s predsednicom republičkog parlamenta Slavicom Đukić Dejanović i članovima stalne delegacije srpskog parlamenta pri toj organizaciji.
Kako je saopšteno iz republičkog parlamenta, Sidov će se sa srpskim parlamentarcima sastati u sklopu pripreme izveštaja "Situacija na Kosovu".
Tokom boravka, 19. i 20. januara, Sidov će se sastati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem.
Šef delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljub Mićunović izjavio je da očekuje da će novi izveštaj o ljudskim pravima na Kosovu i Metohiji, na kojem radi Sidov, "osvetliti" stanje u toj pokrajini.
"On je vrlo savestan i ozbiljan istraživač i očekujemo da će njegov izveštaj dosta osvetliti stanje na Kosovu i doprineti da i SE i evropske države bolje razumeju sve što se zbiva na Kosovu i odnose na Balkanu", rekao je Mićunović.