Vesti
Politika
Tražiću razrešenje Ugričića zbog podrške Nikolaidisu
19.01.2012. 20:00
Izvor: S Media
Tražiću razrešenje Ugričića zbog podrške Nikolaidisu
Zatražiću danas da se razreši direktor Narodne biblioteke Sreten Ugričić zbog podržavanja terorizma, izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Može on da to podržava, ali iz zatvora, a ne sa mesta upravnika biblioteke, kaže Dačić.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zatražiće razrešenje upravnika Narodne bibliotetke Srbije Sretena Ugričića jer je, kako je rekao, podržao terorizam.
Prema Dačićevim rečima, u SAD bi neko bio uhapšen za dva minuta kada bi rekao da je šteta što nije upotrebljen eksploziv, jer ga je u tome sprečila policija.
"To nema veze sa ljudskim pravima, slobodama, već sa bezobrazlukom i kršenjem zakona podsticanjem i podržavanjem terorizma", rekao je Dačić.
"Ja ću danas tražiti da se razreši direktor Narodne biblioteke koji je to podržao. Može on da podržava, ali iz zatvora, a ne sa mesta upravnika biblioteke", istakao je on.
Ugričić je jedan od potpisnika saopštenja Foruma pisaca u kojem se traži da se prekine hajka protiv Andreja Nikolaidisa, savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.
Nikolaidis je nedavno rekao da bi aktiviranje eksploziva u banjalučkoj dvorani Borik, u kojoj je na proslavi dve decenije Republike Srpske sedeo ceo državni vrh Srbije i Republike Srpske, bio civilizacijski iskorak.

Vlada Srbije o Ugričiću nakon izveštaja Markovića
Vlada Srbije razmatrala je danas slučaj upravnika Narodne bioblioteke Srbije Sretena Ugričića koji je podržao Andreja Nikolaidisa, ali će o tome odlučivati nakon što dobije izveštaj ministra kulture, informisanja i informacionog
društva Predraga Markovića.
Direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović precizirao je da bi ministar Marković trebalo tokom sutrašnjeg dana da dostavi izveštaj o tom slučaju, i da zatraži dalju odluku vlade.
"Kakva će odluka Vlade biti zavisi od toga kakav je izveštaj ministra kulture", naveo je Mihajlović.