Vesti
Politika
Tadić čestitao Hrvatima
23.01.2012. 12:00
Izvor: B92
Tadić čestitao Hrvatima
Beograd -- Boris Tadić čestitao građanima Hrvatske uspeh na referendumu za članstvo u EU, ocenjujući da su doneli dobru odluku za budućnost svojih pokolenja.
"Čestitam svim građanima na odluci da Hrvatska uđe u EU. Ovo je odluka od ogromne važnosti za budućnost Hrvatske, ali i pozitivan signal za čitav naš region. Ulazak Hrvatske u EU otvara veće šanse za integraciju Srbije i drugih zemalja zapadnog Balkana u zajednicu ravnopravnih evropskih naroda", navodi se u čestitki predsednika Srbije.
On je čestitku uputio predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću.
Predsednik Tadić je dodao kako smatra da je EU strateški cilj i prirodno stanište za sve zemlje zapadnog Balkana.
"EU znači poštovanje i primenu evropskih standarda i zakona, i perspektiva je za bolji, sigurniji i mirniji život svih gradjana našeg regiona koji je kroz čitavu svoju istoriju bio opterećen ratovima, tenzijama i turbulencijama. Ovo je jedini put kojim sukobe ostavljamo iza sebe i otvaramo nove stranice mira, tolerancije i saradnje", kaže se u poruci predsednika Srbije.
Hrvatski građani su na danas održanom referendumu podržali ulazak svoje zemlje u EU. Za je glasalo oko 66 odsto birača, ali je referendum obeležila slaba izlaznost.