Vesti
Politika
Dačić: Treba razdvojiti izbore
24.01.2012. 12:00
Izvor: Blic
Dačić: Treba razdvojiti izbore
Republički, pokrajinski i lokalni izbori će ove godine biti održani u isto vreme, dok će predsednički biti raspisani krajem godine, kaže zamenik premijera Ivica Dačić. On ističe da sada nema vremena da bude drugačije, ali da smatra da izbore za republički i lokalne parlamente treba razdvojiti.
Kada je u pitanju datum izbora, Dačić je istakao da je u više navrata govorio da su u pitanju poslednji termini koje propisuje zakon.
- Za predstojeće izbore mislim da bi bilo logično da se održe zajedno. Međutim, smatram da izbore treba razdvajati, jer je to jedna demokratska tekovina. Sada je možda kasno govoriti o tome, ali u svim modernim zemljama u svetu republički i lokalni izbori su razdvojeni upravo zbog toga da se u međuizbornim periodima vidi raspoloženje javnosti. Kod nas sada nema uslova za to, ali mislim da bi u budućnosti trebalo da bude tako - rekao je Dačić.
On kaže da jučerašnji obilazak radnika i gradilišta mosta Borča-Zemun sa Batom Živojinovićem nije deo predizborne kampanje.
- O početku kampanje svaka stranka odlučuje, a ona još nije počela. Ja nisam ovde došao u kampanju, već smo prihvatili poziv kineskih radnika koji grade most, a koji su želeli da ih za Novu godinu poseti čuveni glumac - kazao je Dačić.