Vesti
Politika
Kuper u Prištini možda iduće nedelje
27.01.2012. 20:00
Izvor: Blic
Kuper u Prištini možda iduće nedelje
PRIŠTINA - Posrednik Evropske Unije u dijalogu izmedju Prištine i Beograda, Robert Kuper, mogao bi iduće nedelje da dodje na Kosovo, ukoliko putem video konferencije ne postigne dogovor sa prištinskim pregovaračkim timom o nastavku dijaloga.
Prema portalu „Kosovatajmsa", Kuper nije juče došao u Prištinu, ne samo zbog toga što zbog nevremena nije mogao da stigne, već i zbog činjenice da nije bilo značajnijeg napretka u razgovorima u Beogradu.
"Veoma mali napredak je postignut u Beogradu tokom sastanka Kupera sa predstavnicima beogradskog tima", rekao je anonimni evropski diplomata, objašnjava „Kosovatajms“.
Prema ovom portalu, šef beogradskog tima Borislav Stefanović neće da se odrekne Rezolucije 1244 u regionalnom predstavljanju Kosova.
Kuper je bio u sredu u Beogradu, gde je sa Stefanovićem razgovarao o nastavku dijaloga, odnosno o mogućnosti regionalnog predstavljanja Kosova.
Nakon boravka u Beogradu, saopšteno je da će Kuper posetiti Prištinu u četvrtak, ali se po pisanju prištinskih medija, on vratio u Brisel zbog vremenskih neprilika koje nisu dozvolile da avion sleti na aerodrom u Prištini.
Zvaničnici u Briselu su najavili da će Kuper sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri biti razgovarati putem video linka.