Vesti
Politika
Šutanovac: SNS nije i neće biti partner DS
02.02.2012. 12:00
Izvor: Blic
Šutanovac: SNS nije i neće biti partner DS
Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac odbacio je večeras mogućnost postizborne koalicije DS sa Srpskom naprednom strankom, najavivši da će DS partnere tražiti među partijama sa sličnim programima.
Šutanovac je TV B92 rekao i da će DS tražiti partnere među onim političkim partijama koje imaju približno slične ili iste politike u viđenju Srbije u budućnosti, na način koji ima DS.
"Naša partner SNS nije i neće ni biti", rekao je Šutanovac, koji je i ministar odbrane.
On je odbacio kao potpuno pogrešnu tvrdnju predsednika Socijalističke partije Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačića da će prvi telefonski razgovor posle izbora biti na realaciji DS - SNS i da je tako bilo i pre četiri godine.
"To je totalna parodija, nemam zaista komentar i mislim da se borba za glasove malo banalizuje i sada ako neko misli da će na taj način da spusta rejting DS, naprosto greši", rekao je Šutanovac.
Šutanovac je naveo i da je jedna od najvećih grešaka DS bila ta što nije informisala javnost o promenama okolnosti zbog svetske ekonomske krize.
"Problem je što jednostavno u momentu kada su se promenile okolnosti u kojima živimo, ne samo mi, već ceo svet naprosto nismo informisali javnost na pravi način i da moramo da promenimo način dolaska do tog boljeg života", naveo je on.
"Jedna od najvećih grešaka je ta što nismo rekli u momentu početka ekonomske krize, krajem 2008.godine, da se stvari dramatično menjaju i sada se borimo za opstanak, a ne za napredak", rekao je on.