Vesti
Politika
Krkobabić: Još nema pregovora o koalicijama
07.02.2012. 12:00
Izvor: Blic
Krkobabić: Još nema pregovora o koalicijama
Partija ujedinjenih penzionera Srbije održava kontakte s većinom stranaka, ali ni s jednom još nije bilo zvaničnih pregovora o mogućim koalicijama, izjavio je predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić u intervjuu za “Danas”.
“Očekujem da ćemo pregovore okončati do kraja februara”, istakao je Krkobabić i dodao da će PUPS konačnu odluku o tome doneti najkasnije do raspisivanja izbora, odnosno nakon obavljenih pregovora. On je naveo da mu nisu jasne izjave funkcionera socijalista da je za njih Liberalno demokratska partija prihvatljiv postizborni partner.
“Ako tako nešto postoji između LDP i SPS, to znači da je jedna od te dve stranke napustila svoja programska načela. Ukoliko dođe do dogovora između PUPS i SPS, ja i Ivica Dačić moraćemo na tu temu da obavimo ozbiljne razgovore”, rekao je Krkobabić.
On je dodao da mu, imajući u vidu i izjavu predsednika LDP na glavnom odboru te partije o Dačiću, nisu jasne izjave funkcionera SPS o mogućoj saradnji te dve partije.
Na pitanje šta je uslov za ostanak PUPS-a u koaliciji sa SPS i da li je on isti i za naprednjake, Demokratsku stranku i socijaldemokrate Rasima Ljajića, Krkobabić kaže da se taj uslov, između ostalog, bazira na tri bitna stava.
To je, najpre, ubrzati proces socijalnog i ekonomskog zbrinjavanja ljudi kroz program socijalnog preduzetništva i druge oblike, kako bismo obezbedili sigurnost za sve socijalno ugrožene kategorije.
Drugo, penzije moraju da se isplaćuju redovno i povećavaju u istom procentu s platama u državnom sektoru i, treće, socijalna politika koja je do kraja osvetlila naš program u Beogradu mora biti preneta na celu zemlju, rekao je Krkobabić.