Vesti
Politika
Razgovori u Briselu prekinuti, danas se nastavljaju
24.02.2012. 12:00
Izvor: Blic
Razgovori u Briselu prekinuti, danas se nastavljaju
BRISEL - Razgovori pregovaračkih timova Beograda i Prištine prekinuti su sinoć i danas će biti nastavljeni.
Razgovori traju već dva dana, a na dnevnom redu su regionalno predstavljanje Kosova i implementacija sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima.
Šef beogradskog tima u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je Tanjugu da je jučerašnja runda dijaloga u Briselu vođena u vrlo teškoj atmosferi i da je za to odgovorna prištinska delegacija.
"Priština je nastupala sa negativnih, odbojnih pozicija, na momente potpuno iracionalnih. Mi pokušavamo na jedan konstruktivan i racionalan način, držeći se naravno rezolucije 1244 da dođemo do rešenja", rekao je Stefanović.
Dijalog Beograda i Prištine prekinut je sinoć oko ponoći i nastaviće se danas pre podne.
Stefanović je naglasio da je beogradska delegacija i posle 16 sati razgovora spremna da učini sve kako bi došlo do ododatnog približavanja stavova.
"Juče je došlo do delimičnog približavanja stavova u smislu definisanja fusnote koja će stajati uz ime Kosova. To je i dalje tačka najvećeg sporenja", rekao je Stefanović.
On je ocenio da izgledi za postizanje sporazuma tokom današnjeg dana u velikoj meri zavise od toga da li će Priština shvatiti da su se međunarodne okolnosti promenile kada je reč o ispunjavanju njihovih zahteva.
Stefanović je rekao da ih "čeka još jedan dan razgovora, za koji se svi nadamo da neće biti dug".