Vesti
Politika
Ako ne osvoji vlast SNS će se raspasti
26.02.2012. 14:00
Izvor: politika
Ako ne osvoji vlast SNS će se raspasti
Po statutu stranke, odluka o eventualnoj postizbornoj koaliciji je u nadležnosti predsednika Vojislava Šešelja, ali sigurno da nećemo s partijama koje hoće u EU i NATO
Minimalni cilj Srpske radikalne stranke na izborima biće osvajanje 84 poslanička mandata kako niko bez nas ne bi mogao da promeni Ustav, jer postoji objektivan strah od promene najvišeg državnog akta, kako bi iz njega bila eliminisana preambula u kojoj se pominje Kosovo i Metohija, čime bi onima koji bi to uradili bila otvorena vrata da priznaju nezavisnost KiM, kaže Dragan Todorović, potpredsednik SRS-a, u razgovoru za „Politiku”. On otkriva i da će radikali sve učiniti da politički unište Srpsku naprednu stranku, tako što će javnosti razotkrivati istinu o toj stranci.

Vojislav Šešelj poručio je iz Haga da je maksimalan cilj SRS-a osvajanje 126 poslaničkih mandata, minimalni 84 mandata i političko uništenje SNS-a. Ne čini li vam se da su ti ciljevi potpuno nerealni?

Nije ovde reč o tome da li je nešto u ovom trenutku realno ili nije. Bitan je cilj kome težite. Pa, SPS je na izborima 1990. godine dobio 195 mandata, a 2000 – 37, mi smo 2000. dobili 23, a 2003. 82 mandata. Dakle ko može da kaže da naš cilj, u jednom momentu, neće biti ostvaren?

Kako možete da uništite SNS koji prema istraživanjima javnog mnjenja ima pet puta jače uporište od SRS-a u biračkom telu?

Devedesete godine Vuk Drašković je izbačen iz tadašnjeg Srpskog pokreta obnove, koji je osnovao s Vojislavom Šešeljem, ali je on napravio novi SPO i, zahvaljujući vlastima koje su mu davale prostor u novinama taj njegov SPO je nastavio da funkcioniše. Naš cilj je tada bio da politički uništimo Draškovića…