Vesti
Politika
Orbović ne ide na izbore
29.02.2012. 12:00
Izvor: press
Orbović ne ide na izbore
Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) najverovatnije se neće politički angažovati na predstojećim izborima, saznaje Press.
Veće sindikata će, kako navode naši izvori, na sutrašnjoj sednici odlučiti da SSSS ne ulazi u koaliciju ni sa jednom strankom, te ni na koji način ne učestvuje na izborima.
Rukovodstvo sindikata na čelu sa predsednikom SSSS-a Ljubisavom Orbovićem proteklog meseca održalo je seriju sastanka i pregovaralo o savezu sa svim političkim akterima, uključujući i DS i SNS. Iz SSSS-a su, navodno, tražili određen broj poslaničkih mesta i ministarsku funkciju koje se tiču zaštite prava zaposlenih i radnog zakonodavstva. Sindikat je, kako se moglo čuti, bio najbliži dogovoru sa Ljajićem, ali su u poslednjem trenutku rešili da se, ipak, drže po strani.
- Nećemo ulaziti u politiku, 99 odsto. Sve stranke su bile zainteresovane za političku saradnju sa SSSS, jer bi im to donelo određeni broj glasova. Međutim, u ovako velikoj organizaciji imamo dosta članova koji su već angažovani u različitim strankama i koji smatraju da bi sindikat trebalo da se prikloni baš njihovoj političkoj opciji - navodi izvor Pressa iz vrha SSSS-a.
Ljubisav Orbović nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje naša saznanja da se sindikat neće prikloniti nijednoj partiji.
- Nemam komentar. Organi SSSS-a će 1. marta doneti odluku o tome - bio je suzdržan Orbović.