Vesti
Politika
Bajatović:Nova vlada ne treba da bude velika
07.03.2012. 12:00
Izvor: Blic
Bajatović:Nova vlada ne treba da bude velika
- Nova Vlada Srbije ne treba da bude velika i trebalo bi da usvoji nove mere za razvoj industrije, izjavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Bajatović se zalaže da premijer u novoj vladi mora biti "jaka politička ličnost", dok bi preostali deo novog sastava vlade činili stručni i vredni ljudi.
Čelnik "Srbijagasa" je rekao, na Kopaonik biznis forumu, da ne podržava predloženi koncept Razvojne banke, već da bi ona trebalo da ima znatno veći kapital koji bi se plasirao u dobro osmišljene projekte.
Bajatović se založio i za korporativizaciju javnih preduzeća, kao i dogovor sa bankama koje bi 30 odsto sredstava trebalo da plasiraju u privredu, kao dugoročna razvojna sredstva.
Prema rečima Bajatovića, "Srbijagas" se ponašao kao fond i uspešno je restrukturirao preuzete kompanije, koje sada mogu dobro da se prodaju.
Sve kupovine "Srbijagasa" bile su pozitivne i dale su rezultate, kazao je Bajatović, navodeći kao primer firmu Agroživ i pančevačku Azotaru.
U tim preduzećima su posle procesa restrukturiranja očuvana radna mesta, ukazao je on.
Bajatović smatra da Srbija mora da udje proceš reindustrilazicajije ako želi da postane zdrvo drustvo i poveća bruto domaći prizvod. On je ponovio da su naijsplativije investicije u poljoprivredu, energetiku, usluge i infrastrukturu.