Vesti
Politika
Vučić: Više radnih mesta za žene
08.03.2012. 20:00
Izvor: Blic
Vučić: Više radnih mesta za žene
Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom 8. marta, Dana žena, da će se ta partija zalagati za veću zaposlenost žena u Srbiji.
"Naš prioritetni zadatak je da obezbedimo više posla za žene, da im garantujemo posao i da ne smeju one da budu prve koje će da ispaštaju zbog loše ekonomske politike i da prve dobijaju otkaz", rekao je Vučić u razgovoru sa privrednicama Beograda u restoranu Kalemegdanska terasa.
Žene su se požalile Vučiću na probleme sporijeg napredovanja u poslu i straha da će ostati bez posla ukoliko zatrudne.
"Sva socijalna prava ćemo garantovati i unećemo izmene u Zakon o radnim odnosima, gde više neće moći da se igraju sa ženama koje će da ucenjuju time da li će imati pravo na trudničko odsustvo, ili da li će da dobiju posao ukoliko nisu rodile dete a planiraju", rekao je on.
Vučić je dodao da će ukoliko bude izabran za gradonačelnika Beograda jednom mesečno sa ženama u Beogradu razgovarati o njihovim problemima.
On je kazao i da nije zadovoljan zastupljenošću žena u političkom životu Srbije, i istakao da su dame sposobne da obavljaju posao premijera ili gradonačelnika.