Vesti
Politika
URS: Srbiji potreban jak premijer
09.03.2012. 20:00
Izvor: B92
URS: Srbiji potreban jak premijer
Beograd -- Ujedinjeni regioni Srbije predstaviće u nedelju svoj ekonomski program i kandidata za premijera na predstojećim izborima.
Lider URS-a Mlađan Dinkić kaže da je zemlji više od predsednika potrebniji jak premijer i ministar finansija.
Hoće li Milan Panić ponovo u predsedničku trku, ovaj put kao kandidat Ujedinjenih regiona? Mlađan Dinkić kaže da ovaj pokret još nije doneo odluku i da je dilema između dva kandidata. Imena ne želi da otkriva, jedino je poznato da su obojica muškarci.
“Milan Panić je čovek koji zna i Putina i Obamu, retko ko time može da se pohvali, da može u kratkom roku da dođe u kontakt sa oba ova političara a siguran sam da je Srbiji potrebna pomoć i Rusije i Amerike, i EU i Kine”, kazao je Dinkić na konferenciji za novinare.
A spekulacije da bi aktuelni ministar zdravlja Zoran Stanković mogao u trku za gradonačelnika sa Draganom Đilasom iz DS-a i Aleksandrom Vučićem iz SNS-a, Mlađan Dinkić ne želi ni da potvrdi ni da demantuje.
“Što se tiče Beograda imaćemo jakog nosioca liste za Beograd i obratićemo se javnosti. A to što Čučković pominje podržavanje Đilasa, Đilas dobro radi posao, može i bolje”, kaže Dinkić.
Ujedinjeni regioni poručili su i da neće u koaliciju ni s naprednjacima, ni s radikalima, a od lidera DS i SNS Borisa Tadića i Tomislava Nikolića traže da jasno kažu da neće zajedno u koaliciju.