Vesti
Politika
LDP: Predsednički izbori po zakonu
12.03.2012. 20:00
Izvor: RTS
LDP: Predsednički izbori po zakonu
Nema razloga za izazivanje krize u zemlji kaja bi usledila posle eventualne ostavke predsednika Srbije Borisa Tadića radi prevremenog održavanja predsedničkih izbora, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović. LDP se zalaže za održavanje predsedničkih izbora po zakonu, ističe Jovanović.
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da nema razloga za izazivanje krize u zemlji kaja bi usledila posle eventualne ostavke predsednika Srbije Borisa Tadića radi prevremenog održavanja predsedničkih izbora.
"Nadam se da će to i Tadić razumeti. LDP se zalaže za održavanje predsedničkih izbora po zakonu. Ako je bilo važno imati Vladu u punom mandatu, mislim da je važno ući na normalan način i u predsedničku kampanju", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.
Jovanović je naveo da će o predsedničkim izborima govoriti kada i Tadić bude imao jasan stav o tome.
"Nemam razumevanja za neizvesnost kojoj nas izlaže Tadić neuverljivo komentarišući da o tome još nije razmišljao ili spinujući u javnosti dilemu oko povezivanja parlamentarnih i predsedničkih izbora. Ono što se sada dešava i najava predsedničkih izbora govori o ambiciji da se marginalizuje kampanja za parlamentarne izbore", rekao je Jovanović.
Jovanović je upitao da li i druge stranke imaju pravo na predsedničke kandidate i da li se na predsedničke izbore izlazi iz nužde.
"Ili treba da se pomirimo sa tim da su predsednički izbori duel između Tomislava Nikolića i Tadića koji treba da potopi sve druge stranke da bi onda oni komotno mogli da prave vlast na svim nivoima", upitao je Jovanović.
Jovanović je rekao da će listu koalicije Preokret činiti LDP, Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska unija Žarka Koraća, Bogata Srbija Zaharija Trnavčevića, Acocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Bošnjačka demokratska stranka i Stranka zelenih.
"Ja ću biti prvi na listi, a zatim slede Korać, pa predsednica ASNS Ranka Savić, pa Zaharije Trnavčević, pa predstavnik SPO, jer Vuk Drašković ne želi da bude poslanik. LDP će među prvih 15 kandidata na listi imati manje od ostalih zajedno, ali ćemo dobiti više od 15 poslanika", rekao je Jovanović.