Vesti
Politika
Aleksandar Popović kandidat DSS za gradonačlenika Beograda
20.03.2012. 20:00
Izvor: Blic
Aleksandar Popović kandidat DSS za gradonačlenika Beograda
Demokratska stranka Srbije predstavila je danas svog kandidata za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima - potpredsednika te stranke Aleksandra Popovića i time počela kampanju za izbore u Beogradu pod sloganom "Jer nisu svi isti".
Predsednik DSS Vojislav Koštunica rekao je da stranka započinje kampanju u Beogradu "na sebi svojstven način - dosledno" odnosno sa pravim, ozbiljnim i odgovornim programom i sa Aleksandrom Popovićem,kojim se, kako je kazao, može ponositi i DSS i grad.
Govoreći u beogradskom Domu omladine, Koštunica je naveo da je Popović srednju školu završio u Moskvi, a postdiplomske studije na Floridi i da "tačno tako izgleda i put DSS - i istok i zapad".
Koštunica je naveo da D S S ima Politički program stranke "Zašto Srbija, a ne EU", Ekonomski program od 2012 - 2017, kao i programe za razvoj Vojvodine i za 21 grad i opštine u Srbiji.
"To su ozbiljni, dokumentacioni i ostvarivi programi na kojima su radili timovi ljudi, koji nisu svi iz D S S-a", dodao je on i istakao da je politička neutralnost osnova i pretpostavka razvoja Srbije.
Popović je rekao da je program DSS za Beograd obiman i predstavio ga kroz 21 tačku među kojima su programi za zapošljavanje ljudi, uvođenje elektronske uprave, tromesečni planovi štednje i otplate duga i organizaovanje elektronskih tenedera.
On je istakao da sve što su predstavnici DSS predlagali i pre četiri godine odnosno pred poslednje izbore i danas može glasno da kaže, jer ništa od toga, kako je kazao, nije laž.
"Ne pretvarajte se i budite ono što jeste. Pozivam vas da osmehom i bez inata uđemo u kampanju. Budite pristojni, nemojte da vredjate i delite ljude po stranačkoj pripadnosti, jer se ljudi dele na dobre i loše", poručio je on.
Među obećanjima DSS ukoliko bude na vlasti u Beogradu je otvaranje besplatnih klubova za pomoć u čuvanju dece majkama male dece, otvaranje domova za stare, pretvaranje Kalemgdana u kulturni centar i otvaranje teatara srpske drame i komedije.
Predsednik Gradskog odbora DSS Andreja Mladenović je rekao da ta stranka gradsku kampanju započinje na dan početka proleća jer to simbolizuje buđenje.
On je kazao da će simbol kampanje biti cvet različak uz slogan "Jer nismo svi isti".
Parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori u Srbiji će se održati 6. maja.