Vesti
Politika
EU traži da se dogovor poštuje
21.03.2012. 12:00
Izvor: b92
EU traži da se dogovor poštuje
Brisel -- EU poslala poruke Beogradu, Prištini i zemljama Zapadnog Balkana u kojima traži da se poštuje dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova.
Kako je Beti rekao jedan neimenovani zvaničnik EU, "veoma jasne poruke da se dogovor mora poštovati upućene su svim stranama".

Na pitanje da li to što su proteklih dana predstavnici Srbije dva puta, a Kosova jednom napustili regionalne sastanke pokazuje da se zaobilazi dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, iza kojeg stoji EU, on je rekao da je apsolutno u interesu svih strana i zemalja na Zapadnom Balkanu da se dogovor iz Brisela poštuje i sprovodi.

Taj visoki zvaničnik naglasio je da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "potpuno jasan, nedvosmislen i zvanično objavljen".

On je, međutim, dodao da su predstavnici vlasti u Beogradu pogrešili što su odmah napustili sastanke na kojima Kosovo nije bilo predstavljeno prema dogovoru, rekavši da je trebalo da insistiraju na tome da se taj dogovoreni način predstavljanja Kosova u potpunosti poštuje.