Vesti
Politika
Koštunica: Vlast dovela zemlju u ekonomsko beznađe
27.03.2012. 20:00
Izvor: S Media
Koštunica: Vlast dovela zemlju u ekonomsko beznađe
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da je vlast u Srbiji zemlju dovela u ekonomsko i političko beznađe. Ističe da građani Srbije žive lošije nego građani u bilo kojoj zemlji u okruženju.
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica danas je u Vranju kritikovao vlast u Srbiji što je, kako tvrdi, zemlju dovela u ekonomsko i političko beznađe.
Koštunica je na promociji izbornog programa DS S u Vranju ocenio da građani Srbije lošije žive nego građani u bilo kojoj zemlji u okruženju.
Lider DS S je objasnio da je takvo stanje direktna posledica "čudne politike po kojoj je Evropska unija nešto sveto, nešto u šta se ne sme dirati".
"Ova vlast je građane Srbije dovela u tešku zabludu. Njoj je evropsko pitanje glavno pitanje i kada njega rešimo, navodno smo, rešili sve", rekao je Koštunica.
On je podsetio da je Srbija uvek u svojoj istoriji bila deo Evrope i da će tako i ostati. "Jedno je Evropa, a drugo EU i evropska birokratija u Briselu", konstatovao je lider DS S.
Koštunica je ponovio da Srbija mora biti neutralna, ističući da neutralnost nije izolacija, kako se građanima sugeriše.
"Dileme nema, Srbija mora da bude politički neutralna. Onako kako je pre nekoliko godina sebe proglasila vojno neutralnom u odnosu na NATO, isto tako sebe mora proglasiti politički neutralnom u odnosu na Brisel i EU, kao što sto su to pre nas uradile neke bogate zemlje Evrope", istakao je lider DS S.
Posle svih muka danas se u Srbiji dičimo i ponosimo time što smo kandidat za EU, a prećutkuje se da smo to skupo platili delom sopstvene teritorije, rekao je Koštunica.
On je poručio da se Srbija, kada je u pitanju Kosovo, neće i ne sme odreći svog osnovnog oružja - prava.
"Pravo na sopstvenu teritoriju je naše osnovno pravo, utemeljeno u međunarodnom pravu i našem Ustavu. Ono je naše osnovno oružje pred zapadom, čija je strategija o Kosovu brzo i konačno rešenje", kazao je Koštunica.
Pored predsednika DS S, na skupu u Hotelu "Vranje" govorili su član Socijalnog saveta DS S Slobodan Lavović, pisac Želidrag Nikčević i lokalni funkcioneri te stranke.