Vesti
Politika
Tadić: Odluka o predsedničkim izborima u utorak ili sredu
02.04.2012. 12:00
Izvor: Blic
Tadić: Odluka o predsedničkim izborima u utorak ili sredu
Odluku o predsedničkim izborima predsednik Srbije doneće u utorak, 3. aprila, ili u sredu.
"Odluku ću doneti prekosutra ili nakosutra. To je sve što mogu da kažem", rekao je predsednik Srbije Boris Tadić novinarima prilikom obilaska farme muznih
krava na imanju Poljoprivrednog kombinata Beograd.
Upitan od čega zavisi odluka o održavanju izbora, Tadić je rekao da će sve reći u utorak ili sredu, kada donese odluku, i da će javnost o tome biti na vreme obaveštena.

PKB treba da bude model za proizvodnju
Predsednik Tadić je rekao da Poljoprivredni kombinat Beograd treba da bude model za proizvodnju u stočarstvu i ratarstvu, kao i za sva ostala gazdinstva i individualne poljoprivrednike.
"Moramo da primenimo nova znanja i tehnologiju, jer samo znanje može da donese veće zarade i da osigura stabilniji život za ljude", rekao je Tadić.
Tadić, koji je i predsednik DS-a, rekao je da ne veruje u državu "brutalnog" liberalizma, ali ni u onu koja preuzima na sebe upravljanje preduzećima.
Kako je naveo, država je tu da pomogne preduzećima da premoste teško vreme i što je učinjeno u slučaju PKB-a i još nekoliko kompanija.
Tadić je sa gradonačelnikom Beograda i potpredsednikom DS-a Draganom Đilas posetio farmu muznih krava i prisustvovao početku prolećne setve kukuruza na imanju PKB-a.