Vesti
Politika
Đelić: Porodična preduzeća prioritet
06.04.2012. 20:00
Izvor: RTS
Đelić: Porodična preduzeća prioritet
Prioritet buduće vlade koju će voditi DS, biće podsticanje porodičnih preduzeća, rekao član predsedništva te stranke Božidar Đelić. DS ima plan i ne priča prazne priče, poručio Đelić.
Član predsedništva Demokratske stranke Božidar Đelić kaže da će prioritet buduće vlade Srbije, koju će predvoditi DS, biti podsticaji države porodičnim preduzećima.
"Plan predsednika Borisa Tadića je da se vrednim ljudima u Srbiji omogući što lakše formiranje svojih preduzeća", rekao je Đelić prilikom obilaska fabrike betonskih elemenata u građevinarstvu "Inobačka" u Savinom selu nadomak Vrbasa.
"Budućnost Srbije i naš plan je da omogućimo što većem broju porodica da otvore firme i obezbede nova radna mesta, pa bi zato trebalo obezbediti podsticaje za porodična preduzeća.", istakao je Đelić.
DS ima plan i "ne priča prazne priče", što potvrđuje podatak da je više od 2,4 milijarde dinara tokom protekle tri godine uloženo u Vrbas, od strane republičke i pokrajnske vlade ili od donatora, podsetio je Đelić.
"Prioritet svih prioriteta mora biti zapošljavanje i širom Srbije bi trebalo, kao i u Savinom selu, da niču mala i srednja preduzeća, kako bi što više ljudi moglo da nađe posao", istakao je Đelić.
Direktor preduzeća "Inobačka" Danilo Babić rekao je da je u fabriku, koja postoji oko godinu dana, do sada uloženo više od dva miliona evra i da se planiraju nove investicije od oko milion ipo evra, kako bi se razvila i unapredila prozivodnja zasnovana na savremenoj austrijskoj tehnologiji.
U narednih četiri do pet godina, "Inobačka" planira da u Savinom selu otvori veliku industrijsku zonu u kojoj bi bilo uposleno više stotina radnika iz tog i okolnih mesta.